C-Basis groep 1 - 2 Maximiliaan heeft een beestje; Udense scholen

"Maximiliaan Modderman heeft een beestje" is een project waarbij we met alle groepen van de gemeente Maashorst samen uiteindelijk een mooie tentoonstelling in de Bibliotheek maken!  

Het omvat een interactieve rondleiding in de Bibliotheek Uden van ongeveer 45 minuten - 1 uur en een creatieve verwerking.

Let op: Dit bezoek vindt plaats in de Bibliotheek Uden. Wil je liever naar Schaijk of Zeeland? Kijk dan bij het bezoek: Maximiliaan heeft een beestje; scholen Schaijk / Zeeland. 

Bij de Bibliotheek worden de kinderen voorgelezen uit het prentenboek: “Maximiliaan Modderman geeft een feestje”. Dit boek is gekozen tot het prentenboek van het jaar. In dit boek geeft Maximiliaan een feestje, waarbij alles en iedereen zó vies wordt, dat alles in bad belandt. 

Tijdens een interactieve rondleiding in de Bibliotheek maken de kinderen kennis met Maximiliaan en zijn beestjes en samen maken we een zoekplaat met bloemetjes en beestjes.   

Uiteindelijk maken we met alle kinderen in Maashorst een gigantische zoekplaat moet bloemen, bijtjes én Maximiliaan waar iedereen naar mag komen kijken. Maximiliaan heeft een beestje, zie jij hem ook...?  

Enkele dagen vóór het bezoek ontvang je een lespakket op school. Hierin zit de lesbrief plús het boek behorend bij het bezoek. 

Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Bibliotheek Uden
Tijdsinvestering Bezoek Bibliotheek: 45 minuten - 1 uur
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Leerkrachten blijven bij de activiteit, ouders liever niet
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Downloads lesbrief