C- Lokaal De Molen van Jetten

l INHOUD
Deze houten machine gebouwd in de tijd van Napoleon functioneert nog steeds terwijl de meeste gebouwen uit die tijd al lang verdwenen zijn. Van buiten zo mooi dat Piet Mondriaan de moeite nam om er een schilderij van te maken. Van binnen bijzonder omdat de molenaars en knechten hun namen er in achter lieten. Als de wind de molen laat draaien, gaan de stenen zingen en kan de molenaar het oude ambacht laten zien, horen, proeven, ruiken en voelen.


Lespakket voor groep 6
Dankzij de molenaars van de molen van Jetten, de basisscholen Tandem en Jozef, en Stichting C heeft Erfgoed Brabant een fantastisch lespakket “Zo gaat de molen” ontwikkeld. Dit lespakket voor groep 6 van het PO is apart te bestellen bij Kunst & Co. (Dit kun je bij inschrijving aangeven in de opmerkingen).


Er kunnen 10-12 leerlingen tegelijk in de molen, het andere deel van de groep kan m.b.v. het lespakket een activiteit buiten de molen uitvoeren. Grotere groepen dan 24 kinderen in overleg mogelijk. (Bv. door met drie subgroepjes te werken).

Ontwikkeld voor 2-4 jarigen, Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 25
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Molen van Jetten
Tijdsinvestering 2 uur
Benodigde materialen Optioneel: lespakket zo gaat de molen (groep 6).
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.