MOL: BYOR
MediaTechnologie

Build Your Own Robot

We leven in een wereld waarin technologie een grote rol speelt in de maatschappij. Het is belangrijk om op jonge leeftijd hiermee aan de slag te gaan. Dit stimuleert namelijk de volgende 21e eeuwse vaardigheden: ICT-basisvaardigheden, creativiteit en samenwerking. We streven samen naar een nieuwe verantwoordelijke en groene generatie.

BYOR | Build Your Own Robot is een set elektronica waarmee de kinderen binnen no-time een robot, apparaat of kunstobject kunnen bouwen. Om de kinderen wat inspiratie mee te geven, kunnen ze zelfstandig aan de slag met behulp van het BYOR-bouwboek. Ze creëeren een eigen ontwerp met hun fantasie.

De kinderen maken met behulp van de 4 verschillende input-apparaten, 4 verschillende output-apparaten, de computer en eenvoudige (rest)materialen leuke bewegende robotjes. Denk bijvoorbeeld aan: een zelfrijdende auto, een kamerbeveiliger, een hond-detector en nog veel meer. Vanaf het moment dat kinderen kennismaken met deze set, gaan ze vrij snel zelf aan de slag!

Let op: het aantal leerlingen waarmee je kunt werken hangt af van het type activiteit. Een korte kennismaking kun je met een hele klas doen. Wil je echter de diepte in, dan is het prettig om per tweetal meer materialen tot je beschikking te hebben. Dan is een groepsgrootte van 8 - 12 leerlingen iets praktischer.

Ben jij nu ook zo razend enthousiast? Dan is het nu jouw kans om dit te gaan uitvoeren met jouw klas!

Wil je dit onderdeel lenen? Bekijk hier de beschikbaarheid van de materialen. MOL = mobiel ontdek lab, waar technologie, creativiteit en kunst tot leven komen.

Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering 120 min
Benodigde materialen Bouwmateriaal voor de robots, zoals karton, touw, papier, plastic.
Benodigde ruimte Tafels
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Digitaal lesmateriaal met instructies. Instructie door MOL medewerker(s) is op verzoek mogelijk a €50 per uur