Makey Makey
Technologie

Makey Makey

Ready to start inventing?

Ga als echte uitvinder aan de slag met de Makey Makey. De installatie duurt enkel seconden. Begin gemakkelijk met een bananenpiano of bongo. Maak vervolgens gamecontrollers, bedenk muziekinstrumenten, maak stemmachines en verlicht papieren circuits. Verbind Makey Makey met de wereld van dingen om je heen en de mogelijkheden zijn eindeloos!

De Makey Makey is een uitvindingspakket dat is ontworpen om alledaagse voorwerpen aan computersleutels te koppelen.

Met behulp van een printplaat, alligatorclips en een USB – kabel gebruikt het speelgoed elektrische signalen met een gesloten lus om de computer een toetsenbordslag of een muiskliksignaal te sturen. Met deze functie kan de Makey Makey werken met elk computerprogramma of elke webpagina die toetsenbord- of muiskliks accepteert.

Maar wat kun je dan aansluiten? Eigenlijk alles waar stroom doorheen kan, kun je aansluiten. Denk aan: ijzerdraad, water, klei, ketchup, bloemen, aluminiumfolie, hamsters of de leerlingen zelf. Ook ‘echte’ potloden (met veel grafiet, zeker verkrijgbaar in de kunstenaarswinkels) kun je gebruiken! Dus maak een tekening en sluit hem aan!

Pfoee… maar hoe dan? Kan ik dit wel? Klik op de video en ga aan de slag! 

Ontwikkeld voor Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering 60 minuten
Benodigde materialen Chromebooks