MOL: Merge Cubes (14 stuks)
MediaTechnologie

MOL = mobiel ontdek lab, waar technologie, creativiteit en kunst tot leven komen.
​​​​​​​
Met deze Merge cube('s) kunnen de leerlingen leren omgaan met hun verbeelding in Augmented Reality (AR). Het is heel toegankelijk vanwege de tal van mogelijkheden, om zowel games als educatie te combineren met het hologram dat in hun handen verschijnt. 
Stel je leerling download op een smartphone een gratis app van de merge cube website. Een leerling richt de camera van de telefoon op de merge cube en draait deze, dan draait het hologram. De leerlingen kunnen zo informatie uitzoeken, verdiepen, codes kraken, puzzels oplossen door gebruik van verschillende educatieve app's met thema's die je vooraf kunt uitzoeken op de website. 
Een paar thema's van apps:
- Anatomie
- Kunst
- Sterrenkunde
- Aardrijkskunde
- Wiskunde

Inspirerende artikels:
Een kubus met heel veel mogelijkeden
https://meestersander.nl/2018/12/10/een-kubus-met-heel-veel-mogelijkheden-merge-cube-ar-vr-hologram-meester-sander-pakt-uit/

An educator’s guide to augment learning with Merge Cube
http://www.janusgroup.us/2018/02/an-educators-guide-to-augment-learning-with-merge-cube/

TIP! De merge cube is ook te gebruiken met een Virtual Reality (VR) bril
TIP! Combineer dit met een ander onderdeel van de MOL voor een activiteit met een volledige klas

Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering Zelf in te delen.
Benodigde materialen Merge cube 1 per 2 á 3 leerlingen, Smartphone per leerling of per tweetal, bij voorkeur zijn de smartphones niet ouder dan 2 jaar met ongeveer 1gb opslagruimte. Andriod en Apple kunnen beide.Verplichte en optionele apps  Goede wifi-verbindingOpladers smartphone
Benodigde ruimte Geen bijzonderheden
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Digitaal lesmateriaal met instructies. Instructie door MOL medewerker(s) is op verzoek mogelijk à € 60,- per uur.