Muziek is emotie

"Popmuziek en popcultuur zijn identiteitsdragers voor jong en oud, maar ook voor een stad, streek of land. Muziek zegt iets over de schrijver, de vertolker, een land of een gebeurtenis en maakt deel uit van de gemeenschappelijke geschiedenis van de vertolker en de luisteraar. Popmuziek beeldt een verhaal uit in of met klanken." 

Op maandag 4 en dinsdag 5 april 2022 organiseert De Pul voor C-Lokaal een belevingscircuit in De Pul voor de Udense basisschoolleerlingen. Met als doel: ieder kind in Uden in aanraking laten komen met popmuziek en laten ervaren welke emoties geactiveerd worden door popmuziek. I.s.m. de Kindermuziekweek wordt er een belevingscircuit doorlopen in De Pul. Waarin wij de dialoog aan gaan dat muziek niet alleen maar entertainment is, maar ook een grote rol speelt in emotiebeleving.

Want de hersengebieden die met emotie te maken hebben, worden door muziek geactiveerd. Niet zo gek dus dat een muziekstuk je zo kan raken. En luister je naar muziek die je mooi vindt, dan maken je hersenen dopamine aan, hetzelfde stofje dat bijvoorbeeld vrijkomt als je iets lekkers eet, of als je verliefd bent. Dat zorgt dan weer voor een gelukzalig gevoel.

Ontwikkeld voor Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie De Pul, Kapelstraat 13 te Uden
Tijdsinvestering 60 minuten
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.