De Koppige Kruiden
BeeldendMuziekErfgoed

De Koppige Kruiden

In de oude kruidentuin van het museum groeien heel veel mooie en bijzondere kruiden. Sommigen ruiken lekker, de ander smaakt goed en er zijn kruiden die heel gek voelen. In de tuin groeit sinds kort echter ook een wortel die zich niet wil laten zien. Kunnen de leerlingen ontdekken wat er precies aan de hand is met hem?

In ‘De Koppige Kruiden’ worden alle zintuigen geprikkeld en leren kinderen alles over hoe planten ruiken, voelen en smaken. Ze maken kennis met het kruidenvrouwtje en het verhaal over de koppige kruiden die in onze oude kruidentuin staan. De leerlingen gaan zelf aan de slag met opdrachten in de tuin en met het maken van hun eigen zingende wortel. Deze mogen ze natuurlijk aan het eind van het bezoek mee naar huis nemen. 

Het project ‘De Koppige Kruiden’ sluit aan bij de themagebieden Kunstzinnige Oriëntatie en Oriëntatie op Jezelf en op de Wereld. Het project sluit aan bij kerndoelen 40, 41, 54 en 55.

Bij 'De Koppige Kruiden' worden de leerlingen in groepjes van vier (hoogstens vijf) kinderen verdeeld. We vragen of er 1 begeleide ouder per groepje mee kan komen ter begeleiding van het project.  


Let op! Bij onverhoopte afzeggingen die 7 dagen of minder voor het geplande project worden gedaan, zijn wij genoodzaakt 50% van de aanvankelijke kosten in rekening te brengen. 


Corona-maatregelen (mits van toepassing)
​​​​​​​Museum Krona zal ten alle tijden de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging blijven volgen. Alle projecten zijn zo ingedeeld dat de klas in kleinere groepjes wordt ingedeeld en er overal een goede afstand in acht kan worden genomen. 


Beoordeeld met een 7.7 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Museum Krona, Veghelsedijk 25, 5401 PB Uden
Tijdsinvestering 1 uur 15 minuten
Benodigde materialen -
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.