GoTo Tekenrobot
BeeldendMediaTechnologie

Laat je leerlingen hun creativiteit uiten op de pc of laptop, met online lesmateriaal en een GO TO tekenrobot. Met verschillende levels, lessen die online te volgen zijn krijgen de leerlingen een inleiding of verdieping in de beeldende kunst van programmeren. De leerlingen leren programmeren, 2D Tekenen en interactieve kunst creëren.


De leerlingen kunnen met het lesmateriaal van Studio Tast na slechts 3 levels met 3 lessen al zelfstandig tekenen. Deze levels zijn gebaseerd op verschillende programmeertalen die op meer of mindere manier in het bedrijfsleven ook gebruikt worden. Daarna kunnen zij zich verdiepen in het programmeren, door met de volgende levels van het lesmateriaal van De Creatieve Code.nl aan de slag te gaan. Daarom is de GOTO robot geschikt van jong tot oud, voor iedereen valt er wat te leren met het lesmateriaal wat ervoor gemaakt is.


In totaal zijn er 10 GoTo tekenrobots beschikbaar:

5x de GT4 die heel precies tekent met potlood en pen.
5x de GT3 die dikkere lijnen trekt met penselen en verdunde verf.

Per robot kun je prima met een tweetal of drietal werken.


TIP! Combineer dit met een ander onderdeel van het ontdeklab voor een activiteit met een volledige klas.

Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school of in het Kunst & co ontdeklab.
Tijdsinvestering Voorbereiding 1uur, uitvoering 1,5 tot 3 uur
Benodigde materialen Per 3leerlingen: eentekenrobot, PCof laptop met software voorgeïnstalleerd, goede internetverbinding, papier, potloden, penselen en verf. Op verzoek kunnen materialen worden meegeleverd, kosten in overleg.
Benodigde ruimte Geen bijzonderheden.
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Maatwerk op verzoek mogelijk.